Mijn specialisaties

Als gediplomeerde medisch pedicure – en lid van brancheorganisatie ProVoet –
 
heb ik me na de basisopleiding ook de medische opleiding gedaan en me
 
verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo ben ik nog meer allround
 
geworden in het uitoefenen van mijn beroep. Daarom kan ik u ook de
 
onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Pedi-Zorg

 “Zorg voor voeten”.  is het uitbreiden van kennis over de achtergronden van zorg-gerelateerde aandoeningen aan de voeten, waarbij we ook kijken naar de mens die door deze voeten wordt gedragen.

Sport en voetzorg/ medicale taping

Sporters zijn een bijzondere doelgroep, hierbij willen ze graag  dat we zorg dragen voor de continuïteit van het sporten. Als sporter wilt u graag soepel, verantwoord en vooral zonder blessures bewegen.

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt. 

Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door mijn specialisatie kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

Orthesiologie

Doordat ik een specialisatie heb in orthesiologie kan ik diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ik ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek

De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek

Ik ben gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat

Het codecertificaat geeft aan dat ik als pedicure voldoe aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.